Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Earth Hour...{::}


Aritok tek aku xda molah apapa glak... So i go on surfing n read about The Earth Hour that will happen diz comin 28th March 2009... Saja2 jk aku surf sbb aku mok tauk juak apa mok d polah masa Earth Hour di jalankan selain bergelap selama sejam... Ikut asa ati ku mok juak ku nyuruh tpt keja ku molah juak... Sak dpt pulang kerja awal... Rupa2 nya...

Earth Hour adalah hari di mana kononnya tek sambutan pra perayaan sblm menyambut Earth Day 22nd April lak... Owhhhhhhh... Baruk la ku tauk... Seangkatan dgn Earth Hour tok tek, mostly rakyat dunia khususnya rakyat Malaysia sendirik la turut menyokong usaha WWF tok dalam usaha mengurangkan pemanasan suhu global...

Ktk org pasan x... Duak tiga menjak towk, cuaca x menentu... Kejap nya sejuk mena... Kejap gk panas mena... Yalah tanda dunia kita tok dlm kesakitan... Kesan rumah hijau, kutub utara n mostly tpt yg sblm tok xpernah d kaco, dah pun ternoda... Sbb ya lah tercipta Earth Hour tok tek... Cdak WWF maok menanam kesedaran dlm dirik setiap manusia d dunia tok utk menjaga dunia kita yg dah tua tok...

And pada sapa2 yg xtauk or maybe terlupak or sengaja buat2 lupak... Kita adalah manusia akhir zaman... Andai dunia tok mati dolok sblm zaman kita berakhir, jgnlah kita menuding jari kat sapa2... Semua ya berpunca dr dirik kita sendirik... Cuba pdh jujur ngn kmk... Sapa ant ktk org yg bila bjln2 g india street ka... waterfront ka... spring ka... or mana2 jk... Misal kata ttangga lah uras kecik or kotak air kosong ka, sapa yg akan ngutip nya n then buang dlm tong? Bkn ckp besar... tp kmk akan ngutip ko... Gelik mmg lah gelik... Tp jamban kan ada utk cuci tgn... Xpun singgah jk mana2 kedei thambie then cuci tgn... Dats the least i can do for my earth...

So back 2 da story tek... Earth Hour tok tek berkaitan dgn usaha mengurangkan suhu global yg semakin panas di sebabkan aktiviti2 manusia tmasuklah kita sendirik... Makey pc dr pg sampei ptg pun dah kira usaha menyumbang pemanasan global mun mok tauk... Sapa2 yg on9 dr pg sampei ke mlm ya, fhm sendirik laaa... "Aku kah???" Target Earth Hour adalah more than one billions people on earth 2support their effort 2reduce pemanasan global tok tek... And hopefully more than 1000 country will support them... Selain bergelap selama sejam, cdak WWF tok merayu seluruh dunia agar mengurangkan pembalakan haram, penerokaan tanah2 baru n apapa yg berkaitan dgn kegiatan merusah dn membuli dunia yg tidak berdosa ini...

Aku mmg 101% nyokong... tp mun aku jk nyokong pun xguna juak... tang adada jk aku sorg jk bgelap. Aku pun suggestion nk... Aku nk nyurh krjn Sarawak tok nutup bekalan letrik seluruh Sarawak selama sejam. Mun ktk org nangga Sarawak bergelap sejam ya kerja aku lah ya... Mun byk cdak protes, lantak cdak lah... Juz an hour jk bah... Doesnt makes any differ bah... Apa kata ktk org??? Mok xnyokong aku nyokong usaha WWF tok...?


5 Tinta Menari Bersama...:

~me memory land~ said...

yea...kamek menyokong usaha anda...chaiyok2 kak asz..hehe..leh jadi activist tak owh..geng sidak angelina jolie..heehe

eMBuN_mALaM said...

angelina jolie indah...ya spokewoman nya jk...nya jrg ekot cdak g siney2 nyelamat binatang or bumi...nyelamat miak kecikk nya jd anak ada... hmmmmm... xdalah activist glak kmk tok... ya jk tmampu d polah oleh kmk utk menyokong usaha menyelamatkan dunia... heeeeeeee...

khairul onggon said...

kmk dah daftar.. hehehehehe....

MAMI_FARIS..... said...

kmk nang nyokong... tp ngenang c faris ya nang sik dpt nk berpanas alu tpaksa narit dirik... heheheh ktk keja cne?

danish said...

kamek nyokong juak..
jom nutup api jamban.. :p

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers