Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Pernahkah Anda...???{::}

Pernah tak anda rasa kesunyian?
Hmmmm... Sangat sepi kan...?
Itulah yg aku rasa dua tiga hari nie...
Sunyi sgt...
Cinta xleh kita nk halang...
Bila perasaan itu datang...
Terasa mcm ada satu aura yg menyinar dlm diri...
Pernah tak anda fikir...
Mengapa senang mengucapkan cinta...?
Melafazkan cinta pd yg satu...
Sdgkan suatu hari nanti...
Kita takkan tahu andai cinta dtg mengetuk pintu hati kita sekali lagi...
Mengapa bercerai andai perkahwinan itu kerana CINTA?
Mengapa alasan tiada persefahaman menjadi alasan paling kukuh...?
Andai tiada persefahaman mengapa berkahwin?
Mengapa ada yg telah berkahwin berpuluh thn lamanya...
Berkahwin lagi???
Sedangkan awalnya hanya si isteri pertama yg paling di cintai...?


Bukankah CINTA itu tidak mampu di halang? Ia datang tanpa di undang...
Pergi meninggalkan kesan...
Sesaat diperlukan utk menyukai seseorang...
Seminit di perlukan utk mencintai seseorang...
Tapi mengapa...
Seumur hidup utk melupakan seseorang itu...
Adakah kerana tidak mampu utk melupakan???
ATAU...
Tidak mahu utk melupakan???
Mampukan kita memberi jaminan HANYA KAU YANG KU CINTA...?
TIDAKKKKKKKK...
Kita tidak mampu utk memegang jaminan itu...
Hanya kau yg ku cinta...
Sehingga nafas terakhir ku...
Aduhhhhhh...
Andai cinta dtg lagi...
Adakah mampu utk di tolak...?
Adakah mampu utk tidak di pedulikan...?


Seperti perumpaan lirik lagu...
Ketika CINTA memanggil...Gementar tubuhku...
Ketika CINTA memanggil...Hangatnya nafasku...
Ketika CINTA memanggil...Deru sang rindu...
Kesimpulan nya...
Aku perlu CINTA...
Bukan kerana aku lemah...
Tapi...
Kerana CINTA itu semangatku...
CINTA itu yg mengubah diriku menjadi lebih baik dari sebelumnya...
Tapi...
CINTA itu bkn milikku lagi...
Dan...
Aku perlu meneruskan hidup tanpa CINTA itu...
Aku yakin akan ada CINTA lain utkku...
Tapi mampu kah aku utk bercinta seperti sebelumnya???
Aku tak tau...
CINTA...Tolonglah jgn pergi dari diriku...
Ya Allah...
KepadaMu aku berserah...
Lindungilah CINTAku...

{::}Sepi...Yuni Shara...{::}

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh... ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh... ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam


7 Tinta Menari Bersama...:

khairul onggon said...

Life must go on embun... sabar ooo... eboh sedih2... :)

eMBuN_mALaM said...

abg onggon - tauk kmk...thanks k... kmk kan kuat... heeeeeee...

Shitsurei shimashita said...

cinta tabahkan hatiku,
tak mahu sesuatu meragut engkau
naluri ku berkata
tak mungkin berulang lagi
kehilangan cinta yg ditinggalkan cinta

p/s: tul ke lirik tu..lalalala

WhiteTulip said...

chill kak asz.. everything happens for a reason.. sayuuuu ati mek maca puisi ya.. :(

eMBuN_mALaM said...

abg naga - betul la tuuuuu... pandai yaaaaaa...

Katie - sayu kah? apa gik org yg molah nya hoooo...


Geng sumaaaa... I'm fine now... dun worry... BIG GIRLS DON'T CRY...

Ivy Metaga said...

hai embum..glad to hear that u ok, jgn sedey2 yer, kita ppuan mst kuat dan tabah kan hati yer...
go women..women power hihi..
cayok!!!...senyummm...sis..

MAMI_FARIS..... said...

even im not in ur situation but i do felt it... nang sakit.... at d beginning mmg ktk akn sentiasa ingat ngan nya... even tgh berkelaka ngan org lain, makan, minum, mandi, tgh keja... tp otak nang melayang rahnya ajak.... gne2 pun ktk sik akan dpt buangnya dr ingatan ktk......tp slowly when ur life is go on..... bila ktk kenal ngan org lain..... when there is someone who care of u..... make u smile... slowly u'll forget bout him..... dont let ur self alone... hangout wif ur fren.... buzy up ur self..... adalah sebab kenak Allah sik menjadikannya jodoh ktk.... u'll get much2 better than him.....

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers