Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Aku Baruk Tauk Kohhh...Itowk Itowk...{::}

Aieeeeeee... ktk org tauk sik... Hmmmm asa nya mesti ada yg tauk ko... Aku bok tauk ko... Eeee... Mcm ne ku blh ter miss indah owhhh... Haiyark... Ktk org tauk nk aku suka sgt2 kat singa... Auuwwwwwmmmmmmm... Aku nang obses mena ngn singa... Aku pun xtauk apahal... Sebab nya cute lik... Hik hik hik... Mun dpt aku nk nginang singa satu hari klak... Selain singa, aku suka ngn dolphin juak... Tapi xlah obses mcm aku obses ngn singa... Tp aku nang suka... Sbb bg aku dolphin mcm lambang persahabatan n cinta... N dolphin pun lambang kebijaksanaan... Yerrr... Singa tek lambang kekeluargaan... hik hik hik...

Boh gaok glak geng... Say cheeseeeeee...

Cute owhhhhhhh... auwwwww...

So di sebab kan aku tgh mensearch sumthing dlm tenet, aku terjumpa sumthing... Bukan... Bukan ttg singa... Tp ttg dolphin... Kali tok ttg ttg dolphin melayu... Namanya Irrawaddy... Mun cdak org omputeh ada nickname utk dolphin towk... Snubbies... Cute da jk nama ya... Aku bok tauk duhal di Sungei Sarawak towk ada dolphin... Aieeeee... Mcm ne aku blh lepas breaking news towk... Aduh... Siapa2 leh tlg sik...? Aku mok tauk laaaa... Tp aku konpius... Sbb nya kedak dugong... Tp aku tauk dugong ne leh melompat... Nya mcm kapal selam... Tenggelam timbul jak... Hmmmmm... Kurius aku mcm ne leh miss cita towk ehhh... Sapa2 tauk ttg cita dolphin tok, inpom aku leh... Graciassssss...

Towklah Irrawaddy Dolphin... Hmmmm... Dolphin Melayu ku nunggah... Bab jungor nya xmancung... Hik hik...

Aaaaaaa... Towk dolphin omputeh tek... jungor nya mancung mcm omputeh juak...


Nampak xbeza nya... aieeee... alu itowk aku ehhh...

Aku xpat upload bideo irrawaddy doplhin d sarawak ya... ktk org link dik pun k... tp best ehhh... Suk indah aku... Tp gik itowk aku ehhhhhhh... And ada juak link ke blog dolphin aieeeee... Bestttt... Dah maju dahhh...

blog dolphin... yerrr... - http://dolphinsofsarawak.blogspot.com/
youtube -
http://www.youtube.com/watch?v=ASRNHCfgvTU

4 Tinta Menari Bersama...:

am-rie said...

tang pelik jak upa dolphin ya...
nang ada kah dolphin mulut sik muncung..
kompius dah..hehe

eMBuN_mALaM said...

yalah... kmk pun asa pelik juak... tp kmk dah molah research... nang ada bah dolphin spesis ya... mmg cdak wwf mmg ada molah research utk spesis ya... mcm dugong owhhh... n kmk dah nanyak ngn cdak nk suka ngail kat jmbtn santubong sia... nang cdak pernah nemu dolphin ya masin2 kat sia... eeeeeee... best ehhhh...

Ivy Metaga said...

kmk suka anak harimau yang gik baby hihi...comel sb rupa macam kucing yg gebu2 hahaha

dukunlintah plk said...

sidak tok muara sungei jak.. sik da nya sampei ke jembatan satok sia indah.. jeman ku jadi nelayan dolok ada sidak tok ekot burit bot sebab tauk mekrang akan buang ikan pelek2 berik makan sidak.. nama lain untuk dolpin melayu ialah empesut.. tapi jaga2 takrang mun ada urang nganok muka takrang kedak empesut ehehe..

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers