Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Umur... Apa Kata Anda...{::}

I felt so dizzy today... Pening palak ehhhhh... Dlm ku pening, ku ator2 blog ku... Sbb ku mls mok layan glak lemah bdn towk ko... Dlm ator2 tek, asa lapar indah... SO aku gie beli spaghetti d Rose 7 tek... Nyaman duhal... Cdak mdh xnyaman... Abis oiii... Apa gik owhhh...? Ya jak laaa... Xda idea... Nak mdh jak layout baru ku tek... Ehekzzz... Bah... Sorry buang masa ktk org... Pisnowa... *Seyes apa maksud pisnowa ya...?*

Erkkkkkk... Sblm mengundur dirik... Leh tanya satu soklan... Specially utk pompuan... "Kenapa perempuan suka lelaki tua... maksud tua ya tua dari diri sendiri lah... Adakah sbb lelaki tua lebih memahami ompuan sbb pengalaman lelaki ya? And kenapa lelaki suka ompuan tua... And adakah sbb ompuan tua nie lebih matang berbanding dgn ompuan sebaya lelaki itu sendiri...?" Pelik kan... Tepuk dada tanya selera sendiri...

Aku? Terus terang, aku suka lelaki lebih tua dr aku... Mestilah sbb Ayg aku tua dr aku... Hmmm... Ciri2 dia... Tenang, xmudah melenting, smart, personality yg memikat... Handsome? Xlah handsome tp manis ada... Slalu cool tp klu dah dtg temper... Kenalah aku yg siap sedia... Sbb slalunya aku yg buat dia temper... Yg penting... SEBAB DIA JE SATU2 NYA LAKI YG TAHAN KENA MARAH... TAHAN KENA BAMBU... SABAR WPUN AKU SELALU TEMPER KAT DIA... Tp dia masih jugak sabar... Skrg aku xnak marah2 lagi kat Ayg... Sbb aku xsampai hati... Hmmm... PJJ ni sgt menguji aku... Tp aku tetap akn terus berdoa... Semoga satu hari nanti akan d permudahkan hendaknya... Amin...

ANDA BAGAIMANA...?


Beza Umur - 15thn... Erkkk... Handsome indah ku nangga org bermisai towk ehhh... Ayang... Simpan misai ye Yang... Sexy gitu... Ehekzzz...

Beza Umur - 14thn... Erkkk... See wut i mean...

Luahan Hatiku...



10 Tinta Menari Bersama...:

Faizal n Fashitah said...

Haaaa....onglaki salunya lambat matang ba. Biasa nya onglaki bok nak blaja2 jadi matang bila sidak reach umor 30an ehek. And biasa nya ompuan cepat matang gik dari onglaki. Beza kematangan 5-6 taun woOOo ehek. Sebab yalah mek suka bini mek yang jaoh lebih mudak dari mek tok.. mek tua 11 taun dari bini mek ba ehek XD

Beautiful Stranger said...

saya setuju jugak..umur hanyalah angka jugak. umur tua. ada jugak yang kedak mbiak. tapi depend. mun kamek. my partner hanya tua setahun saja..for me. masa mencarik gerek dolok2 la..agak selesa and a chances is there if orang mek suk ya lebih tua or sama umur. mun kecik. adoh...

eMBuN_mALaM said...

Abg Odio... Kim slm ngn kak Shitah k... Ehekzzz... kmk setuju ngn fakta ktk ya... nang jak mena... ingin kmk nanyak kak Shitak koh... yerrr... Mesti apa nya rasa sama ngn apa kmk rasa... Yerrrr... Makin tua makin romantik...

Vie, kmk nang setuju umur hanya angka... tp kmk tetap xpat terimak org laki miak dr kmk... ntah rasa pelik jak koh...

As 4me, kmk towk pernah berolah... Ada skali masa ya kmk leh date sampei 3 org shari... erkkk... xkantoi gk ya... Yerrr... kmk da puas bgerek ngn org sebaya ngn kmk... sorg pun xpandei nk ngontrol kmk... ada yg da tauk kmk towk suka pasang2, tp masih juak maok ngn kmk but at last nya ungkit balit... yalah d sak ati kmk...

And then kmk kenal ngn sorg laki towk... Ehemsss... org laki pertama dpt ngontrol kmk... and guess wut, kmk duhal tek suka d kontrol in terms of demi kebaikan kmk juak... bila skali skala kmk xdulik warning nya... asa bslh indah... pdhal sblm towk tek noe prob... haiyarkkk... yalah kata org... Kuch Kuch Ho Ta hai... ehekzzz...

am-rie said...

pempuan cepat matang..so, pilih lelaki yang berumur supaya menjadi setaraf pemikiran sidaknya..mungkinlah..kamek pun sik sure gilak..
tua sikit baru tumbuh misai..hikhikhik

eMBuN_mALaM said...

yerrrr Amrie mdh dirik nya dah bersomet lok... ehekzzz... neway thanks... maybe ada kebenarannya yg ompuan cepat matang... dat's why lah kmk mdh... Ompuan suka lelaki tua dr dirik nya... mungkin sbb mok balance hoh... hmmmmm... thanksss...

monsterina-boo! said...

kmk 13taun..hehehehehe. back to basic = love is blind. hehehehe.

eMBuN_mALaM said...

Mun ktk 0rg tauk pbezaan kmk, tkejut ktk 0rg lak. Dats y kmk xreveal... Kmk bkn malu tp biarlah sbhgn hidup kita jd rahsia rite... Katie, u r rite... L0ve is blind tp jgn mata kita d butak kan skali... Heee... Samalah apa kita rasa t0wk... Manjak melampau...

Beautiful Stranger said...

mun hati suka..tua ka..muda ka..jodoh bah sis... yang penting, hati bah..selagi kita menerima nya seadanya..cinta yang agung dapat meleyapkan segala kegusaran dan kekurangan..

"aku mau mencintai kekuranganmu"

Once - Aku MAu - just for u darling embun..

KHaiSHa aL-FaTeH said...

hehe.. mena kata ktk org suma di atas.. onglaki matang umo 30 ke atas..yerrr...mun nak carik laki, carik yg umo tua dr kta.. yerrr..sekati jak kmk tok..hehe

Mdm.Nyza said...

empuan cepat matang? kmk kurang setuju lah.. heheh.. kmk empuan, so, kmk tauklah... depends dgn individu. since kmk ada suami, ada anak, bok kmk jd matang ckit. suami lebih tua, yes true, suami cool. suami x mudah marah. w/pun suami tgh marah, nya just tegur ya pun dgn cara bgs. suami x melenting. and cgek yg mek suka suami yg lebih tua, w/pun tua ckit tp cdak very the manja dgn isteri & anak2. tua ka muda ka, jgn sesekali bercinta dgn suami org.. ya jak.. :)

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers