Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Responded To Petanda Nyata by Khaisha Al Fateh...{::}

Diz is an n3 responded 2 Khaisha Petanda Nyata k... Nothing much but juz wanted 2share few info 2noe whether our partner is having affair or cheating on u...



So check diz out... I will label gerek, tunang or even spouse as chenta k...

1. Bila tiba2 kwn2 kita berperangei pelik... Cthnya... dolok nya suka ngn chenta kita tp tiba2 nya xsuka indah... - towk mungkin adalah krn nya tauk or ada terdgr cita2 dr org ttg chenta kita tek... nya nk mdh kita nya serba slh. sbb takut kita mdh nya molah cita... - so, bila kwn kita bkelakuan ganjil, maka... silalah tukar identiti anda kepada Detective Conan...

2. Bila tiba2 chenta kita yg slalunya akan mintak advice xbyk tp ada btyk pdpt kita xda mintak advice kita gk... chenta dah pandei molah keputusan sendirik... bila kita tyk kenak xtyk ngn kita lok, nya pandei nk berjawap dah "sukati kmk... brg / hidup kmk..." pdhal sblm towk nk makey sloar dlm kaler apa pun tyk kita... ehekzzz...

3. Bila tiba2 chenta kita yg kebiasaan hidong kita cium bau Issey Miyake tiba2 cium bau Madamemoiselle Channel... ya harus d siasat...

4. Bila tiba2 satu hari nya btyk pasal cinta... cthnya "Ktk asa slh sik mun mencintai dua org dlm satu masa Yang..." n bila d tyk apahal alu mdh ya situasi kwn nya... hmmmmmmm... Mustahil...

5. Bila tiba2 keluarnya kesan2 gigitan or cakaran vampire yg tidak dpt d jelaskan dgn yakinnya...

6. Bila tiba2 chenta rajin nulong d dapor, jemor baju... etc la...

7. Bila tiba2 chenta mok mencoba teknik cakar singa ka... cakar rimo ka... hmmm...

8. Bila tiba2 hmmmmmm... towk dah serious... chenta kurang memberik kasih syg dlm kamar beradu... dlm erti kata lain less sex n less quality... and mebbe sumtimes nya terlebih sex.. more aggresive...

9. Bila tiba2 penampilan n personality menjadi sepenting gaya mutu dn keunggulan...

10. Bila tiba2 kita terjumpa minyak wangi or brg2 yg kita asa kita xpernah berik dgnnya... n kbtlan kita nang tauk chenta xkan berbelanja utk brg mcm ya...

11. Bila tiba2 chenta kebiasaanya berklakar dlm tepon sora dpt d dgr tiba2 menjadi halus mena or even answered da call jauh2 dr kita...

12. Bila tiba2 slalu mena kelahi... Benda remeh pun jd kelahi... Even bcuz of terlanggar batu d jeraya alu kelahi sama dirik... Hmmm... towk dah kronik...

13. Bila tiba2 nya pandei ada lagu pebret indah... sblm towk suka linkin park pandei minat coldplay indah... yerrrrrrr...

14. More important is... Your intuition (gut feeling) tells you that something is not right... with ol da weird changes... will u feel they are still da same person we used 2noe...???

Byk gk petanda2 nya... Mostly yg biasa kita jumpa... Slalu bz, byk alasan... Wuteva it is... Check b4 u decide... I've gone thru ol those sign sbb kmk xlah bgs ney dolok... I changed boyfriend as mush i changed my hair style every weeks... I even used n practices excuses and signs above when i have dates in da same day so i can attend ol da dates... So i automatically meRUN n ERROR kan petanda2 ya... So... Klak2 lah i nyambung petanda2 ya k... Towk yg terbukti n ternyata pakai dlm teknik2 yg d gunakan bila CHENTA kita curang ngn kita...

Luahan Hatiku...


11 Tinta Menari Bersama...:

khairul onggon said...

amboi2.. dr fadzilah rannia.. ehehh..

Beautiful Stranger said...

meragui..menduga..

JT said...

saya tidak k0men lbh. sy setuju! xcmua. tp kbykn. mun ada sbb len bz ya explainlh phl. jgn mala.. bz bz bz...tp ng takat ya jak tek.. pdhlh bz tlg apak ka. ngurut mak ka. bmasak ka

KHaiSHa aL-FaTeH said...

kelak ym deng aaaa... :p

Asma Cullen said...

Abg Onggon... Dr Asma Cullen plzzz... yerrrrr...

Vie... yesss meragui n menduga... sbb ya petanda nya nk mencarik ruang dlm diri kita so bila nya dah pasang 2 nya akan mgunakan balit ayat kita utk stab kita...

JT... bz adalah universal... mun bz pdh lah kan... xsusah ney... tp mun dah mala jk bz... pelek juak...

khaisha... sila activate mood poret anda...

adoheh said...

Haha. Dah boleh nulis buku dah kitak duak KA. Collaborate gak. Hehe.

Asma Cullen said...

hahaaa... Til... lak colaborate... gk mencarik nama lok masing2... mun xlaku juak bok colaborate...heheeeeee...

dukunlintah plk said...

adakah sik pernyataan2 ktk tetlalu mengongkong/ terlalu cemburu??.. sik kan bertukar parfum, bertukar minat lagu, molah keputusan sendiri pun sik boleh? Dr.fadzilah rania tolong explain lebih lanjut... :p

kirana said...

Betol (3x)...

Pernah blaku ngan kmk... terus pecah rahsia chenta kmk. Lalu keluar soklan tok,"Mun rasa sik syg gik padah jak terang2. Sik boh btapok2 gia. Mbuang masa kmk jak jadi chenta yg setia kononnya!"

Asma Cullen said...

Pak Dukun Yg Hensem... yerrrr... Xslh suma ya... tp petanda2 ya lebih menjurus kepada perhubungan yg dah kukuh di mana, suma kelebihan, kekurangan, rahsia2 dan kesukaan masing2 dah dlm tgn... towk berbeza dgn sifat cemburu atau mengongkong... suma towk lebih kpd kpd perubahan yg tiba2... adakah lebih jelas En Dukun...?

Asma Cullen said...

Kirana... heheeeeeee... biasalah ya... mun silap jln mesti terkantoi... mesti mok pandei kaber line dear... tp bila dah jumpa ssorg yg mena2 rasa sesuai, boh amal gik...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers