Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~Logik Tak Logik...?~

Dalam berjuta2, kita yang menjadi JUARA... Dalam berjuta2, kita berjaya utk terus HIDUP... Dalam berjuta2, kita yg TERBAIK... Dalam berjuta2, kita yang TERPILIH oleh ALLAH menjadi KHALIFAH nya d bumi... Ya kita patut bersyukur... Liku2 perjalanan kita pun bukannya mudah... 


Terus terang segan utk aku jelaskan di sini... 
Oke, bayangkan, Anda salah satu di antara 200 juta sperma yang diejakulasikan oleh seorang pria normal ketika bersanggama. Mula-mula, Anda harus mencari aliran lendir alami yang dapat membawa Anda dan vagina ke mulut rahim.>>>Baca lanjut klu berminat...

Ok ok... Poin aku bknnya ttg hubungan kelamin... Tp ttg beberapa kes yg tgh hangat d post kan ke wall Fb ke email aku... Yang terlalu byk menimbulkan syndrome ketidaklogikan dalam otak aku... >>

Ok mcm nie... Aku dpt email dr kwn aku... Biasalah email forward2 nie... Pelik2 kisahnya... Kisahnya mcm nie...

Ada sepasang suami isteri nk menyaman sebuah hotel berpuluh juta uuuu... Sebab timbul kes, anak dara dorg telah di sahkan mengandung... Si anak kata dia xde bf or xpernah buat sex... Ok blh terima... Yg xdpt d terima akal... MACAM MANA ANAK DIA BOLEH MENGANDUNG SELEPAS BERENANG DI DALAM KOLAM RENANG HOTEL TERSEBUT?>dakwaan mak bapak budak perempuan tu lah kolam renang tsebut penuh dgn sperma2 lelaki yg mandi kat dlm kolam tu...

Next kes... Aku dpt dlm email n tgk kat wall fb kwn aku...

Aku xingat kat mana kes blaku... Mcm nie... Mungkin keluarga miskin... Si ayah lak seorang peniaga... So di sebabkan xnak membazir, die bagi anak bini dia pakai tuala wanita yg dah expired... Ermmm... So ntah mcm mana, satu hari si anak mengadu sakit2 kat perut... So, si ayah ni bawak la p jumpa doc... Wahhhhh... Betapa tkejut nya si ayah bila doc ckp anak dia mengandung... Marahlah si ayah kat si anak... Tp si anak kata, dia xde bf ... OK xpe... Tp yg tperanjatnya, doc ckp si anak mengandungkan ANAK TIKUS... Erghhhhhh...

Ok... sini aku nk tanye... Aku bknlah bijaksana yg mampu mengulas kejadian2 spt ni... Tp kalu mengikut logik akal n pengetahuan sains aku yang tak seberapa...

1. dalam air, sperma xkan dpt hidup lebih dr sesaat...
2. sperma xkan hidup jika tdedah pd udara...
3. sperma hidup xsampai 6hari dlm badan perempuan...
4. sperma hanya akan di senyawakan selepas ia melekat pd dinding rahim perempuan selepas di lepaskan ke dalam melalui vagina dan berenang sekurang2nya 40mph utk sampai ke situ... 
5. n mengikut pembacaan dn penglihatan aku, blm lagi aku bc kisah manusia mengandungkan binatang...
6.

Skrg aku nk tanye pd pembaca bijaksana... Apa pendapat korg...? Adakah mungkin kisah2 di atas kisah benar atau skdr pelaris suratkhbar...? Klu korg tanye aku, suma tu bullshit... And aku xkan percaya unles bukti dpn mata...


Terdapat banyak pokok persoalan yang disebutkan dalam Al-Qur'an yang mengundang manusia untuk beriman. Kadang-kadang langit, kadang-kadang hewan, dan kadang-kadang tanaman ditunjukkan sebagai bukti bagi manusia oleh Allah. Dalam banyak ayat, orang-orang diseru untuk mengalihkan perhatian mereka ke arah proses terciptanya mereka sendiri. Mereka sering diingatkan bagaimana manusia sampai ke bumi, tahap-tahap mana yang telah kita lalui, dan apa bahan dasarnya:

"Kami telah menciptakan kamu; maka mengapa kamu tidak membenarkan? Adakah kamu perhatikan (benih manusia) yang kamu pancarkan? Kamukah yang menciptakannya? Ataukah Kami yang menciptakannya?" (Al Qur'an, 56:57-59)

Penciptaan manusia dan aspek-aspeknya yang luar biasa itu ditegaskan dalam banyak ayat. Beberapa informasi di dalam ayat-ayat ini sedemikian rinci sehingga mustahil bagi orang yang hidup di abad ke-7 untuk mengetahuinya. Beberapa di antaranya sebagai berikut:
1. Manusia tidak diciptakan dari mani yang lengkap, tetapi dari sebagian kecilnya
    (spermazoa).
2. Sel kelamin laki-lakilah yang menentukan jenis kelamin bayi.
3. Janin manusia melekat pada rahim sang ibu bagaikan lintah.
4. Manusia berkembang di tiga kawasan yang gelap di dalam rahim.
Orang-orang yang hidup pada zaman kala Al Qur'an diturunkan, pasti mengetahui bahwa bahan dasar kelahiran berhubungan dengan mani laki-laki yang terpancar selama persetubuhan seksual. Fakta bahwa bayi lahir sesudah jangka waktu sembilan bulan tentu saja merupakan peristiwa yang gamblang dan tidak memerlukan penyelidikan lebih lanjut. Akan tetapi, sedikit informasi yang dikutip di atas itu berada jauh di luar pengertian orang-orang yang hidup pada masa itu. Ini baru disahihkan oleh ilmu pengetahuan abad ke-20. Sumber dari Keajaiban Al-Quran...
Ps:// Disini hanya tulisan peribadi saya selain dinyataka sumber. Namun saya juga membuat rujukan sblm mengutarakan pdpt agar tidak tpesong. I am open to take any statement or thought of all readers... Kita sama2 belajar... Saya belum lg cukup ilmu... Mungkin saya akan belajar byk lagi dr pandangan2 pembaca lain... Terima kasih kerana sudi singgah... 








11 Tinta Menari Bersama...:

Khairul Antasha said...

sebaiknya mun mok kemukakan apa utk di kongsi dgn umum harus ada bukti or paling x pun polah research sikit lok..ada juak sumber2 kesahihannya.. tp kta (kmk lah).hehehe...suka nerimak segala input tnpa mikir logik kah x logik.. hehehe..yerrr.. sekian sahaja dari sy yg mirah muka..hahaha.. :P

Asma Jalalyna said...

@Khairul Antasha hahaha... nama kita tok pengitok... mmglah akan ngitok... yalah guna kita duak jd PENGKRITIK TETAP drama malaysia... =D

Khairul Antasha said...

Suka mek nangga love ya lok...kiut jak upa nya..hahaha..

yeahhh..kmk rela jd pengkritik drama msia.. sik berbayar pun xpa..janji ati mek puas..mun nk molah cita biar logik ooo.. berchinta pun sama(ejaan pun dh tuka kah? haha)..berchinta biar logik.(sila bc versi sengong)

Ninie Nordin said...

aok eh. mcm sik logik jak bunting menatang. pas ya berenang2 kt kolam nok byk sperma alu bunting terus. aihh ehh. wpun kmk tok sik brapa nak terer glak bab2 persenyawaan tok leh pike la logik or sik pkara dak ya. yerrr. pa2 pun kmk ska inpomasi ktk tok.

BSI-BSR-VIVIAN said...

sik semudah ya sperma dari kolam mok masok vagina. kenak..telanjang ka mpaun ya berenang? haha mun telanjang pun..sik smudah ya juak eh..pelik. sik logik.terutama tikus..tikus tok mcm manusiaka..hahahaha

adoh.nice template.dlok kmk maok kedaktok.

ztie said...

ada kmk nangga yang tikus ya. hmm... entahlah... susah juak org tok. kmk pun input2 terimak jak

Asma Jalalyna said...

@Khairul Antasha mah wa mek nangga ejaan CHINTA ya ehhh... ahahaaaa...

Asma Jalalyna said...

@Ninie Nordin kan Ninie... pelik owhhh... mcm ney blh ooo... mun mcm ya, jgn mandik rah swimming pool gk ehhh... rah laut ka rah sungei ka... jgn ehhh... bahaya...

Asma Jalalyna said...

@BSI-BSR-VIVIAN mena kata ktk Vie... yalah alu nimbul syndrom sik waras dlm otak... hehheeeeee...

kck owhhh... yerr... simple jk... mek pun alu semangat juak nk blogging... yerrr...

Asma Jalalyna said...

@ztie yalah Ztie... teimak jk dolok... tp pasya fikir dik mpun jak... mun terimak mantak, alu sengong palak kita... eheheee...

Tomato Gurl's Life said...

xlogik sbb cik tom budak sains so mmg xlogik semua cerita di atas..hehe...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers