Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~New Dillema...~

Esok xkerja... Plan ngn mak nk p jln2 tgk kasut (kasut lagi...) ... hmmm... Plan je... Then nk gie survey2 baju2 baru... Lama da xbeli bj baru... Shopping sikit leeerrr...

Then, ptg sikit plan nk p saloon... Ok here comes da dilemma... Kuat sgt ati nie nk get new lock... But tgh timbang kilo samada on ke tak... Sbb nanti xde sanggul lak... Hmmm... Rugilah Shawl Ombak ku yg cantik jelita tu... Ohhh Madia, Asz sungguh xsbr tunggu shawl tu... Green lak tu... (nanti aku update pasal shawl tu k... kene tunggu dia selamat sampai dlm dakapan aku la k...)

Tp rasanya mcm nk gunting sikit lerrr... Xsuka dgn bobcut yg aku buat last year nih... Bobcut nie aku terpaksa wat sbb seminggu sblm, aku p gunting rambut mcm Agnes Monica... Chehhh... Apai Indai (bapak mak) aku ckp mcm BULU MANOK... (manok [bhs swak]tu sama dgn ayam...)


Then p saloon... Tgk majalah nampak Hayden Panattiere rambut mcm tu terus gatai soh p gunting mcm tu...


Now dah pjg, cam xbest lak... Huhuuu.... Tu yg kuat sgt nk gunting rmbt nie... Sejak sekolah lg, hanya sorg je hairstyle icon aku... Ntah mcm lak blh ikut dorg2 nih... Haishhh... Ok icon yg aku maksudkan tu adalah...


Jennifer Aniston... Uhh Uhhh... I LOVE herrr... Rambut die slalu cantik2 je... Masa fanatic giler dgn die nie, aiyo besar btl maintenance aku juz nk lock her style everyday... 

Heheiii... My teen age, i grew up with this people ok... Rachael, Monica, Phoebe, Joey, Ross and Chandler... Masih ingat...?


Ok ok... Back to business... I'm planning to have diz haircut...


AGAINNN... yesss... But suddenly diz dgn sopannya appeared dpn mata...


Ohhh dangggg... How la how laaaa...? Dua2 cantek... Diz lock really captured my eyes... Maybe sbb die pakai bj GREEN... Mungkin ada yg da tau... aku nie gila HIJAU...

Sbb aku nk gunting rmbt,  aku risau la tgk masa tgh shampoo rmbt, rmbt byk betul kat celah jari... Rrmbt aku lebat n bila pjg n basah, dia mcm berat... Tambah lak dandruff probs... Owhhh... Aku setia pd Ginvera 3in1 ku ok... Sapa yg ada dandruff prob, blh try shampoo tu... (nanti aku update pic dia... xde dlm google la...)

Tapi dgn syarat korg kene la bg masa... Aku mula2 pakai dulu, menyampah tol rasa... Mcm makin teruk lg ada... Then masa tu mls nk tukar shampoo, then keep using je laaa... Tp Alhamdulillah... Kulit xde mslh dandruff... Skrg slalu je dok ikut Anggun nye ayat power
"XMAU DA SHAMPOO LAIN..."

 dulu rambut ku mcm nie... Siyes xtipu... (;mcm masuk bakul angkat sendiri lah ayat ni...) =D

Aku suka berambut pjg... Tp bila mslh mcm ni, patah hati ku... Huhuuu... So, skrg xtau nk wat pe... Biar pjg or POTONG POTONG POTONG... *sigh*

Ni pic ambil dr n3 ku dulu... Klu sudi2 nk jengok, sile la jengok yerrr... Masa ni blm pakai tudung lagi... {::}Tentang Aku...{::}

Ps:// Mcm mana nie...? To cut or not to cut...???

9 Tinta Menari Bersama...:

Faizal n Fashitah said...

Kitak mok guntin kedak pesen rambut kamek sik? ehehhehe...

Asma Jalalyna said...

@Faizal n Fashitah errr... pendek glak yaaa... =P

Ida Athanazir said...

kmk ada coba potong rmbut jennifer aniston dolok, jadi koh! but bila coba agik,sik menjadi. Sik semua hairdresser paham apa maok kita. Rambut is our no1 delima :P

Asma Jalalyna said...

@Ida Athanazir mena kata ktk kak... yalah d bingong kmk... biasa mek nang molah kedak JA jk... tp bila tukar org, alu lain jd...

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

rambut ktak dolok, kacak kan asz??? kamek nak gunting rambut agik lak eh!!!

Asma Jalalyna said...

@e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e yalah Long... tp mek xsuka bobcut mek now... mek kan dr dolok slalu layer jk... huhuuu... mengong saya...

Khairul Antasha said...

kak asz..kak asz!!..eh alu berkakak juak..kmk suka nangga rmbt nok no.1 & 3 ya..melintang..sexy..kmk mok gunting rmbut juak lah..yerrr...

Asma Jalalyna said...

no 1 ngn 3 ya style jennifer aniston... ya nang pure rmbt xda modified... kck da jk time ya... huhuuuu

Mr Lonely said...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers