Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~Tips Untuk Mengelak Dari Di Rompak atau Di Ragut...~

Tips untuk mengelak diri jd mangsa rompak mahupun ragut...


1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin berhampiran tingkap dan pintu... Tak pun pasang perangkap besi yg sering di guna untuk menjerat binatang kat hutan... Confirm putus terus kaki atau tangan pencuri... Terus kena hukuman dunia...

2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa2 agar kereta anda kemek, pancitkn tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda... Kereta yang MEGAH nampak sangat banyak barang berharga kat dalam...

3. Untuk motor, pancitkan tayar(pastikan bawak pam angin yerrr), cabut spark plug dan sentiasa memastikn tangki minyak kosong... Nak sembat pun tak guna... Tak jalan jauh punya...

4. Untuk anak anda, beli pakaian bundle compang campeng utk mereka pakai,  supaya xnampak mak bapak orang kaya dan kurang jadi mangsa ragut n culik... beri hanya 50 sen sehari pada mereka... Kurang kes buli kat sekolah...

5. Untuk anda sendiri, lelaki pakai seluar yg ada poket dlm seluar...  Tak payah nk tunjuk poket tebal kat belakang seluar... Perempuan pulak, tak payah pakai beg tangan mahal2, pakai je beg plastik tak pun beg sampah... Selamatttt...

6. Terakhir sekali... Untuk peringatan anda sendiri, jangan suka menunjuk(berdosa tau !!!)... Lagipun perompak, pencuri dan peragut suka mereka yang menunjuk2... Nampak sangat barangan yg hendak di RAMPUK...


4 Tinta Menari Bersama...:

BSI-BSR-VIVIAN said...

ingt bena jak tips ya tek..sik sanggup kmk mok ikut koh...hahah

Faizal n Fashitah said...

ooOOo ada mek baca tips tok lam blog miak reya hehe..

Asma Jalalyna said...

@BSI-BSR-VIVIAN hahaaaaa... mek pun xsanggup ekot...

Asma Jalalyna said...

@Faizal n Fashitah hahaaaa... nama jk kupipes... lol...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers