Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

Tentukan Arah kiblat Yang Tepat

Mungkin ramai yang dah tahu tp saya tetap nk share jugak apa yg telah saya belajar baru2 ini di seminar anjuran sebuah jabatan kerajaan... Alhamdulillah bertambah sikit ilmu dan blh di kongsikan sedikit... Tp klu ragu2 blh la rujuk sumber2 lain jugak k... Kita sama2 belajar... Insya Allah...




Istiwa A'zam adalah fenomena di mana matahari berada tepat di atas Kaabah... Subhanallah...

Berlaku DUA kali setahun iaitu:

28 Mei dan 16 Julai (insya ALLAH). Untuk tahun 2011 pd 28 Mei akan berlaku tepat jam 5.16 ptg dan 16 Julai pada jam 5.28 ptg waktu Malaysia...



Cara menentukan arah kiblat... Gambar ambil dr blog Ummu Fatimah Azzahra sbb saya xde gmbr untuk di sharekan... Tegakkan kayu atau mana2 objek yang lurus di atas kawasan yang rata dan tegakkan ke arah matahari... Bebayang yang timbul tepat pada waktu yg di nyatakan merupakan arah Kiblat yang tepat insya Allah...


Nota Chenta Embun:// Esok nak try lah... Insya Allah embun sharekan klu menjadi... Korang pun try lah sama yaaa... =) 


0 Tinta Menari Bersama...:

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers