Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

My Favorite Everyday Stuff

Semua orang tentunya punya barang kegemaran masing-masing kan? Aku pun sama. Sesetengah barang, walaupun mahal, aku tak kisah sangat sebab berbaloi. Jom tengok...

1. Etude House Wonder Pore - as u can see on the packing, it does what it says in it. Setiap hari selepas mandi, aku akan apply freshner ni. Slps seminggu menggunakan Wonder Pore ni, aku perasan liang roma d muka dah semakin mengecil. Price range rm70++.



2. Been using this as moisturizer ever since ermmm... Lama dah... Six years? Been changing to many product range but still this is the best... And it's cheaper...RM9.80...



3. Etude House BB Cream - This is the best BB cream ever... Bila apply kat muka, langsung xrasa apapa. Smooth je... Tp sapa yg kulit oily tu, xsuggest sgt. Sbb nanti muka nmpk sgt bmyk. Tp aku suka sbb nmpk shining n flawless... Skrg kena jimat pakai ni. Nk beli selalu xleh sbb tpt dia satu je d Kuching ni. And nk pegi situ agak payah sbb ermmm leceh susah parking klu weekend. Ikut nasib arrr... So aku pakai bila aku rasa nk bermakeup mcm pro bagai... Hahahaaa... Price range RM80++


with Etude BB Cream applied


4. Bedak Arab RM50... Sbb kuli aku xda mslh, applying this is as easy as applying BB cream... Tekstur ringan, tahan lamak and sik berminyak... So far i like this as much as i like my BB Cream... Beside, nmpk natural mcm tak pakai apapa...


with bedak Arab applied... more natural and tak shining. (picture taken with Nokia c3 erkkk)

Ok... Semua tu untuk kecantikan luaran. Dalaman pun jangan lupa jaga. Setakat ni i only consumed Evening Primrose Vitamin and Aurawhite je... EP Vitamin aku dh amal bertahun. Aurawhite plak, baru je cube2 erkkk dh masuk 3botol dah. So far de lah semakin putih sbb mmg dh putih. Tp aku suka sbb kulit nmpk halus wpun freckles org putih aku msh nmpk. Al maklumlah aku ni kan cucu cicit James Brooke... Sepupu sepapan dgn Prince William... Pfffttt perasan nak mamp... Kekekeee...



So itulah petua awet mude i okey... kekekeee... Xdelah muda sgt... 3 series dah ok... So share with me ur favorite everyday item too... Till then, i'll write again... But dunno when laaa... Heheheee... 

Selamat Hari Gawai Gayu Guru Gerai Nyamai... Uhhhhaaaaa...


0 Tinta Menari Bersama...:

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers