Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~Entry HOT... HOT kaaa???~

Ktk org tauk sik... Aku pas maca blog bekas pengacara 360 ya... Ntah knak aku terasa mcm ermmm... Mcm ney nak mdh ooo... Benda mcm ya sensitif bah... Walau bkn nya yg menyuarakan tp pengkomen2 nya yg mempertikaikan keistimewaan ORG SARAWAK SABAH... Coba ktk org mpun baca... Maka nya wartawan. Kenak nya xtauk ooo... Mun xsilap, slip utk org MELAYA ya d polah atas sbb menjaga hak rakyat Sabah Sarawak. Sik berapa pasti juak. Tp benda dah d praktikkan berthn2... Dah termaktub dalam 20 perkara yang dipersetujui sebelum Sabah & Sarawak "masuk" Malaysia... Jd apa perlu d persoalkan lagik... Benda kecik bah... Cdak org MELAYA yg anok2 org Sabah Sarawak sik d ambik tindakan sampei skrg krn menimbulkan perasaan racist... Ktk org tauk juak nak kes ney...

Ada juak cdak komen tek mdh mun cdak nya pegi Kpg Budaya ka, pegi siney2 ka, di cas harga mahal... Maka cdak nya pun sama juak molah mcm ya... Hmmm... Bisness bah... Ntahlahhh... Benda mcm tok, cdak xpaham2 jak... Xpat nangga org di berik keistimewaan ikit. Alu nak komplen2...

Dah lah dtg tpt org mbak perangei BESAR KEPALA (sik semua k... based on my experience keh yg bdepan dgn pelbagai org setiap ari... n tell u what, org puteh gk beradap...) Coba ktk org mpun la baca... Hmmmm... Link sitok... Jgn lupak komen n3 nya YANG BEST yaaa... so berbaur ...

Nota Embun: Coba udah2 gk mempertikaikan mek org d BORNEO tok... mun xtauk, mek org towk lah yg idup ktk org...

19 Tinta Menari Bersama...:

Ms Tikot said...

Cdaknya jeles sebenarnya...

Beautiful Stranger said...

ahernya ada juak org meluahkan benda tok

pg tek mek bc..rasa semamcam jak kmk deng..tggu gik tghari..tgu apa org lain2 komen dlm blog nya..panas juak mek.

mcm la siktauk ya utk our own right?

mun kta g cnun pun lebih kurang sama layanan bah..

Khairul Antasha said...

sik belaja sejarah.. ya mmg dah termaktub dlm perjanjian time Swak masuk Msia bah..adohehhhhh.. kenak bukak buku sejarah gik...

☯❤Embun Malam❤☯ said...

Ms Tikot, cdak nang JELESSSSSS...

Vivie, mek mudah emo bila kita nmpk glak d anak tirikan... tmbh gk benda kecik mcm yaaa... kita xmempersoalkan kenak negeri kita xda bgnan gah2 mcm klcc, petronas twin tower... boh jauh... sampei ponek kita nk nait Eyes of Malaysia tek konok... apa slh antar d sarawak jak... ada k main kita sitok... tedak anak... jaik ati dgr...

Khaisha, aok ehhh... mun xda buku sejarah padah ooo... kelak nyamek nyaaa... huhhh...

AmirFX said...

biar jauh beribu batu sarawak tetap ku kenang.. GTH lah majidul.. Maka wartawan tyk lok ngn dak lain sblm molah conclusion... Ok.. Stop..

☯❤Embun Malam❤☯ said...

Abg AMir, mena nak kata kmk... mesti ada terpindah ikit emo mek ke ktk... heheheee... sedih mek sarawak mala jk jd mangsa adik beradik tirik anak kepada Bapaknya MALAYSIA... sbb kita lom lahir masa mak kita British bunting kita... erkkkkk... well kita blajar speak london 1st in momma's womb... ahahaaa...

mr_abs said...

bebal kah nya ya? sik penah swk masok malaysia. malaysia hanya wujud lekak sabah, swk singapore, membentuk malaysia. manas lah kmk!

sidak complaint hal remeh. taukkah berapa byk swk berik utk kemudahan sidak? swk gives at least 95% hasil minyak utk the whole malaysia. utk polah jeraya kampong sidak, pakey bayar gaji dak keja govt. pakey molah highway yang hebat di smenanjung. apa yg sidak berik utk swk blt kah? benda yang dipolah tok pun mok dicomplaint?

ok, fine, maok review balit benda tok. ok, boleh. sekda masalah sbb memang agak lecehla orang maok berisik borang lah, berberik slip lah. pake permit keja lah. ok, review jak balit. tapi dengan syarat, review balit duit royalti minyak.

i want at least 50% utk swk. koman koman, 20% royalti minyak.

thanks. manas tok.

☯❤Embun Malam❤☯ said...

Syabas Mr Abs... finally full info... mek geramm juak ehhh... mek mok juak 50% yaaa... ahahaaaaa... "bebalkah nya...?" aok nang beballll... nice fact sir... go sarawak...

Khairul Antasha said...

ji, iboh manas ji...ilex2 ji...

Ibu Iman said...

x belajar sejarah.. x profesional juak.. lepeh nang gia.. kmk dh taip nk respon tp delete balit rah blog ya tek.. emo gilak bunyi lak.. org mcm ya sepatutnya x menimbulkan isu yg sensitif mcm ya..

☯❤Embun Malam❤☯ said...

Ibu Iman... mek sama juak... pjg dah komen mek... tiba2 mek asa xmok jd mcm cdak2 pkomen lain... mbak sabar jk... tp mena pakata ktk... SIK PATUT NYA MENIMBULKAN ISU SENSITIF MCM YAAA... benar benda kecik tp tetap sensitif ooo... sbr jak...

Kak Yus said...
This comment has been removed by the author.
Kak Yus said...

igek jak soklan, sidak pernah anggap Sarawak tok dalam Malaysiakah?
Mun kita dengar berita atau nanga iklan mesti ada madah bagi seluroh Malaysia termasok Sarawak dan Sabah" pa reti kedak ya??? Dah bila dapat kesulitan sikit kedak ya, baruk nak ngakuk kita tok 1malaysia... waktu senang sik ingat kita tok orang malaysia...

mr_abs said...

manaslah.mun nak kakar hal camya, based on facts. cobala polah hwork dolok. ingat swk polah rule camya bodo2 camya jak ka? semua bersebab. polahla homework. ne terit bongkar hal jenayah la apala. hal naktok, sikkan sekpat piker.

kakyus nang jak. sluruh malaysia termasok sarawak dan sabah. coba la, seluroh malaysia termasok selangor dan johor. gine bunyi?

dah ngepost komen rah blog ya. gai botak ya

Beautiful Stranger said...

make sense la kak yus..

baruk terpikir hal benda ya..benar juak. kenak ka dipadah gia ya..nang sah malaysia ya termasuk sabah sarawak..

sabar jiwa abs..mbak tahan kit..haha

mr_abs said...

hehe. ok dah tok koh. cool dah :D

sekamar rindu said...

salam..

betul...yg ada dlm 20m perkara perjanjian kemasukan ke dlm Malaysia tu..tak wajar dipersoalkan.lagi..

☯❤Embun Malam❤☯ said...

Owh Rindu... betul kan...? tu lah pasal... xpayah la nk persoalkan lagi... ni tak... asyik2 nk pertikaikan ini... pertikaikan itu... bila la 1Malaysia betul2 terlaksana sepenuhnya tanpa baur2 racist lagi... septutnya En Mazidul tu buat research dulu baru nk buat n3 mengarut tu... ni tak... menimbulkan isu btl la dia tu... nk glamer ke?

KakNie said...

bodo sikmok ngakuk eh...yah...datang2 lalu emo ku tek...ampun...hehee..
aok...persoalkanlah sampei keluar urat geruk pun...tapi benda ya nang dah dtermaktub dlm perlembagaan...apa nya nak polah? sidak ya tang ada nak ngerco sik tentu pasal, ngungkit benda2 bodo, nak kah dah ngesor bodo dikpun?? hahaiii..polah homework lok, baca balit dari a-z mula ujong pangkal cerita nya...baruk la boleh decide nak ngeraong ka sik nak? apa daaa...
lepeh...lepeh...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers