Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~Cleaner aka Pencuci~

Yahhhhhhhhh tajuk... Sik alang2... Hmmm...

Tadi aku p kemas2, sapu2 and lap2 show case aku kat luar tu... Yelah nk tunggu cleaner, die tgh sibuk, so better aku wat sendiri... Alahhh bukan berat pun... Tiba2 kan ada sorg mamat nie... Alamak boleh tahan... Aku siap budget konon2 bg killer smile gitu...

Tiba-tiba...

"Sayang muka kacak jadi cleaner..." sambil senyum2 kat aku... Aku lak dah lari mood... MENYAMPAH MAK...!!!




Cehhhh porrrdahhh... Ce***a punya worang... Nak menghina tu pun tengok2 lah... Benci lak aku dengan orang macam tu... SALAH KA kalau jadi CLEANER??? SALAH KA kalau orang MUDA jadi CLEANER...??? Haishhhhhh... Ni lah mentality rakyat malaysia >>> TAK SEMUA OK... SEBAHAGIAN SAJA... SUKA MEMANDANG RENDAH ORANG LAIN...

Hmmm... Kesian makcik/pakcik cleaner kan... Tak pe... Yang penting rezeki kita HALAL kan...





6 Tinta Menari Bersama...:

Khairul Antasha said...

hehehe... kmk time d ofis lamak..ada masanya kmk akan sapu rah tanggak ofis..(dah nama xda cleaner tek nak..) tiap kali kmk nyapu, mesti org nangga semacam..mcm sinis jak..kmk alu jd sik selesa..yerrrr

alah.. kmk tetap hormat sapa pun waima nya hanya seorang cleaner.. sekian makseh...

Asma Jalalyna said...

Deng, nang jak mentality org kita mcm ya... bkn nk mdh apa, bos mek cina... nya gk amik berat hal cleaner mek org... bangsa M kita jk ada loba ikit... bukan nk nganok... nang hakikat... org kita tok dah puas d manjak... so bila nya nangga org dirik nya keja mcm ya, mulalah nya asa loba... coba nangga bangsa lain... suma maju kedirik... kita tok kedong ada keistimewaan...

bukan semua ahhh... segelintir jk...

bangsa M, jgn terasa... nang hakikat... fikir2kan... selamat beramal...

Khairul Antasha said...

nang jak mena..sik semua..tp majoriti kedak ya.. mun dlm minoriti xjuak apa..tok majoriti..

bos kmk cina juak..yalah nya nyrh kmk jd cleaner di ofis.. kmk ok jak..selagik x bertentangan dgn keja kmk..ney lah ndak alah2 duduk ngadap blog jak..eh..melelat ehh.....

Asma Jalalyna said...

Nang jak deng... ya mek mdh, selagik dpt d agak n sik nyusah, gohed... mun dah melampau glak, berantu jdnya... huhhhh...

pelangi said...

akak berik sigek spark ngn nya kak

Asma Jalalyna said...

@pelangi dik, ganas glak yaaa... klak alu xhensem nya... heheeee... *dlm ati mok jk mun berani*

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers