Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

~Pelik...~

Perasan sik ktk org... Ada org suka mena cita or post ttg benda2 pelik d tangga nya... Cthnya la... Pisang bkembar la... Buahan or sayuran yg luar biasa ka bentuknya...

Aku bkn nya bunyik lawa la... Selamak aku keja d bidang supermarket retail tok, mcm2 sayur, buahan aku nangga pelik2... Yg sayangnya, kenak ngn org mcm aku yg sik lalek ehh benda mcm ya... Jd bila terjumpa jk ngn benda2 mcm, mcm xkejeron n xda perasaan nk amik gmbr ka, nk d blog ka... N aku yakin byk gk ktk org yg sik lalek benda kedak ya nk ooo...Ngakuk jk sia... Heheheeeee...

Tp spnjg ya, aku dah nemu kentang mcm booby, ubi keledek mcm alat sulit olaki, buah oren kembar... Ehh mcm2 gk ehhh... Cthnya mcm cabik djumpa my kolik tok... Dah lmk sbnrnya gmbr tok... Bkembar n bcantum d bhgn bah nya... Tp biasa jk mek org... Sbb nang jk biasa... Ya faktor tanah n cuaca juak nyuruh nya mcm ya... Mana yg penah jumpa buahan2 luarbiasa ya, blh check faktor tanah asalnya, cuaca nya... Suma ya mempengaruhi bah... N aku yakin byk gk ktk org yg sik lalek benda kedak ya nk ooo...



 Dolok blakang umah aku ada pokok pisang... Bila nya berbuah, Subhanallah... Besarrrrrr... Even nya pun jantung BESARRRRRRRR... Sebesar stgh bantal pelok ktk org ehhh... Yg standard yalah... Tp yalah... Aku xlalek ngn brg kedak ya... Tp kuasa Allah nk, pisang ya xpenah masak... N nya mereput atas batang jk... Bila coba d peram pun xmok masak... N nya pun jantung, di takdirkan, berderei rah tanah... Mungkin sbb bapak ku mdh nya nk ngulam jantung ya esok nya tek, alu nya munoh dirik dgn terjun ke tanah... Konok nyalah... Wallhuallam... Kelak2 la, mun pisang ku berbuah, lak ku amik gmbr k... Slalu juak nya berbuah besar... Ntah laaa... Besar tp xpat d mkn, xjuak guna... Yg sedang2 jak ya juak nyaman... Hmmm...

So, sigek jk la... Xperlu taksub la dgn benda mcm ya... Xda apa nk di herankan... Suma ya kuasa ALLAH bah... Jgn di pertikaikan kenak nya mcm ya... bila NYA mdh KUN FAYAKUN... maka jadilah nya...

Ps:// Ingin bercinta seperti pisang... Sgt berani krn jantungnya di luar blh d lihat isi hatinya... Yerrrrr...


4 Tinta Menari Bersama...:

BSI-BSR-VIVIAN said...

OWH...kmk keja kedak ktk pun ada juak nemu. sik la lalek glak sampe mok ngkah dlm news. yerr.. biasa2 jak..nang unik..tp sik taksub.

Ninie Nordin said...

mun kmk la ng sakai kali. sik kalak ngga benda or buah2 nok plek n dr yang lain. tp mun slalu nangga nang sik eran gk la. hehehehe.

Asma Jalalyna said...

@BSI-BSR-VIVIAN nak ooo... mcm kita biasa nemu alu xkisah glak... unless la mena2 pelik... tp mena bah, xalu masuk news... heheeee...

Asma Jalalyna said...

@Ninie Nordin ninie, lak mun ada, mek tag ktk dlm fb k... ehhh mek dah lom add ktk ooo...? hmmm

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers