Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

HUJAN LAGI DI HATI INI...?

Hari ni dlm sejarah bila secara kebetulan aku blogwalking dan terbaca DUA karangan tentang HUJAN...

Aku suka hujan. Bila hujan aku suka termenung. Bila termenung macam2 drama di tayang di dalam fikiran. Kebiasaan nya drama KLMJ... Tahu KLMJ... Kenangan Lalu Mengusik Jiwa... Hahahahaaaaa...


google images source... REALLY LOVE THIS PIC...

Tahu2 je lah bila KLMJ, mesti hujan turun kan...? Yelah hujan rintis2 membasahi pipi. Tapi aku dah tepu. Patah hati, jiwa kacau, tsunami kasih, kurang kasih sayang... Suma dah aku rasa... Skrg aku lebih tabah dari sblmnya... Yang tak best pulak, aku seakan Philophobia...

Ramai kata aku kuat. Tapi ni suma adalah mentality kita bermain dalam games of love. You don't wanna get hurt, so don't bother to fall in love. But of course, u don't fall in love, u'll never know how it feel. Some love will give you sweet memories no matter how it end up. Some not. What it has to do with RAIN...?

Hujan dari pandangan KHRLHSYM adalah seperti proses penyahkotoran dosa-dosa homosapiens... Hujan pulak boleh bikin gigil satu badan kata CIK FIZA plak... Bagi aku, hujan macam cinta. Bisa menenangkan dek kerana curahan emosi yang tak kurang hebatnya... Juga manyakitkan dek kerana sakit putus nya bisa buat hidup merana...

Apapun pandangan anda, hujan itu rahmat. Kita mencari nya ketika panas mentari terik membakar dan mencairkan kulit... Hujan memberi aku 1001 perasaan yang aku sendiri tak mampu tafsirkan. Aku sering mencari hujan. Mungkin kerana aku seakan dapat melihat cinta mencurah jatuh membasahi insan yang memerlukan. Aku sendiri mungkin. Mungkin juga aku menyimpan harapan agar selepas hujan aku boleh melihat pelangi cinta yang indah. Mungkin juga mencari cinta di balik hujan yang turun...








Nota Chenta Embun:// I miss dancing in the rain... Dance and dance till it fade away my sorrow...





0 Tinta Menari Bersama...:

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers