Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Jiwang Mode...{::}

Pssttt... Ktk org mok tauk... Mlm tadik aku terawih... Xlah jauh... Dekat ngn rumah juak... Masa sblm start terawih ya, aku beloyar jk ngn mak ku... Loyar buruk juak... Towklah intipati loyar kmk duak tek...

aku : Mak, ada org hensem sik owhhh...?
mak : xda ehhh... byk org tua... bapak org... segala jenis laki lah kecuali org hensem...
aku : eee... bapak org hensem x? eheheeee...
mak : lak tangga dik pun lahhhh...
aku : nelah tauk bapak org hensem...

Sbnrnya bkn niat aku sbnrnya mok ngenteng or lak... Tp suka nyakat mak ku jak... Mak ku pun satu juak... Layan juak nya aku tek... Apa gik aku... Alulah... Pasya tek, semadi nunggu nk Isyak, aku tek termenung indah nangga rah pintu masuk suro tek... Kepak sbnrnya juak... Masa ku menung2 ya mak aku gk kenen2 org laki yg masuk suro tek...

mak : org tua towk sexy... nangga jubah nya lok... transparent uuuuu... *nanggalah aku juak tek... nak jak mena koh... jubah putih gk ya... tp xkisah lah... aku tgh ngantowk juak...*

aku : tpaksalah smbhyg tutup mata towk mak... takut tershashul smbhyg lak... *sambil ku nutup mata mak ku... berdekek indah aku ngn mak ku tetak...*

Pasya aku tek smbng gk menung tek... Sorg2 org tua ku perati... Tp palak ku blur... Mak aku jk sengih2 sblh aku...Mmg nya pk aku towk mena nk ngenteng or lak hens tek nak... Xlamak kak ya tek masuk Isyak... Sblm smbhyg sempat indah nya nyelak aku...

mak: ada berkenan...? pdh jak ngn mak... *erkkkkk... besar bigik mata ku tek... tkejut bah... neda d kenan... suma org tua jk masuk suro tek ko... alu terpk juak aku tek..."ney tuju org mudak owhhh..." saf ompuan pun sama... arum bulak tek aku, adik ku n ada sorg duak jak ompuan mudak...*

aku: ishhh mak towk... adada jak... tp mun jodoh kmk ada dlm suro towk, adalah kmk nemu nya mlm towk... *pdh ku ngn mak ku... tp dlm masa yg sama tek berdoa juak mudahan di pertemukan jodoh di Rumah Mu Ya Allah... Andai ada, pertemukan aku ngn nya... sempat juak... yalah amik berkat tek nak... ne tauk mena aku bertemu jodoh tek nak... Aminnn...*

Mls ku nk mikir gk... Org dah nk mula smbhyg... Dgn semangat nya aku nak "Usoili"... Ntah mcm ne kah secara otomatik nya palak ku pusing 45drjh ke kanan... Masya Allah... Kinek2 jak doa ku makbul koh... Nang ada ORANG LAKI HENSEM... Seyes wa ckp lu... Rasa nk nangis aieee... Sbb tkejut doa ku tek makbul kinek2 ko... Aku mls nk mikir dolok... Org dah smbhyg... So, aku khusyukkan dirik smbhyg... Alhamdulillah... xda mikir sal org laki ya tek... Dah abis smbhyg tek mikir indah, mungkin nya smbhyg 8 jk kali... Tp aku tersilap menduga... Full uuu... Suk indah aku... ehekzzz...

Pdk cita tek... Aku rasa bersyukur n tenang mena smbhyg mlm tadik koh... Bkn sbb org laki ya... tp sbb syukur doa ku termakbul... yalah... Aku xjuak nk mdh ya jodoh aku... tp sekurang2 nya, slps sekian lamanya memendam ati yg terlukak, aku masih berpeluang merasa balit perasaan bila hati terusik koh... And sekurang nya aku dpt mdh, aku dah dpt let go n membukak ati ku balit kpd CINTA... And today, aku kerja dgn happynya... Mungkin juak Allah pertemukan aku dgn nya sbgai semangat agar aku kerja dgn bait2 dn lupak kan ke pras an aku 2/3 ari towk lik... Di samping ya melupakan kenangan lalu... Dan beriklah peluang kpd yg lain... Yerrr... Wallahualam...



Bah... Ya jak sbnrnya nk d padah ku... Pasya speeku dik pun... Sekian... Wabillahitaufiq wahidayah wassalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

Nota Embun Malam : Layan lagu towk k... Best aieee... Terhibur uuuu...



6 Tinta Menari Bersama...:

KHaiRuL aNTaSHa said...

ya rabbiiii..indah eh perasaan pas kta berdoa tek..alu ngecol seseorang ya... Semoga kita suma hidup dlm keberkatanNya..Amin..

Ms Tikot said...

Aih eh... gi semayang ka gi cuci mata. hehehe. Setahun hanya sekali...

Razak said...

mode kita tok sik tentu owh...

mek mun dpt mode khusyuk tok 'on' masa di masjid & mode laennya semua 'off' tapi nok nama nafsu tok bila dah embak mkn, pandey 'on' dikpun...mcm2 jak ngacau masa di masjid, bait jak tempat mek sia sikda urg makey jubah transparent hihi

am-rie said...

nasib bait kitak semangat g keja ari tok bukan bab nangga org makei jubah transparent ya.. hihi
insyaallah..ada jodoh kelak sampei juak...

Titil said...

Keh keh keh. Bes na cita kitak tok. Mudahan kitak nemu someone yang terbaik untok kitak lah o :D. Doa-doa jak. Ne tauk nemu malam Lailatul Qadar.

Yerrr Aszzz. Ehem.

eMBuN_mALaM said...

eheheeeee... Senyum jak kmk baca komen ktk org... tunggu jk sequel nya...

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers