Lirih Tinta Ku...

It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

HeartBeat

~Nuffnang~

{::}Milik Siapakah DIA ini...?{::}

Ya Allah... ampunkan hamba Mu ini krn tidak sepenuhnya menumpukan perhatian di dlm sujud nya... Ya Allah, cinta ini masih milikMU... Namun, aku tidak mampu menepikan rasa dlm hati yg terusik ini... Ampun kan aku ya Allah... Aminnnn yarabalalaminnn...

Huuu... Aku smbhyg terawih gk mlm towk... Nawaitu mmg mok terawih bkn mencarik jodoh k... Tp mun dah ada dpn mata, kira bonus lah nak... Ehekzzz... Aku pergi terawih tanpa niat apapa... Cukuplah peristiwa terindah yg berlaku marek... Aku pun xmenaruh harapan apapa... Dgn semangat Ramadhan yg ada, aku penuh semangat melangkah ke dlm suro... Dlm ati nebes indah... Nebes bkn apa... Takut cdak Amir ngn Rusty pandei ngenteng d suro yg sama juak... Erkkk kan kantoi lak...

Dlm lepas rakaat 8, mcm biasalah nak... Mesti ada yg pulang... Kira xfull 21 rakaat lah terawih nya tek... Masa ya imam tgh berdoa lah, aku tek merati cdak2 yg balit... Dlm 3 saf jd sigek saf rah dak ompuan... cdak laki dlm 5 kah 6 saf jd 3 saf jak... Tiba2 tek... Yerrr... Aku nangga DIA... DIA yg mengusik ati ku... Berbunga2 lah juak ati ku tek... Baruk nk melayan hati tek, cdak dah nyambung terawih... Ilang la suma khayalan dunia... And aku serahkan dirik kepada Nya yg SATU...

Apakah erti nya owhhh...? Pertemuan kali ke2... Yerrr... Speku ikit lok... *Balit tadik bertembung dgn nya indah...* Tp... Bg aku... Ya semua kebetulan...

Kebetulan cdak bapak aku suka smbhyg d suro ya sbb surah baca imam ya pendek n dpt d ekot bbanding d masjid... Bkn xsuka tp surah nya pjg and aku sendirik kurang jelas surah apa yg di baca... Jujur bah... Ehekzzz... And mungkin kebetulan juak nya suka smbhyg di sia atas sbb yg sama or maybe nya suka smbhyg di sia sbb ada aku... Yerrrrr... Perasan indah aku lok... Yerrrrr...



Tapiiii... Adakah nya bapak org...? Boipren org...? Laki org...? Ntahlah labuuu... Yg aku tauk, aku hanya maok memuja dr kejauhan jak bah... Nk try2, aku mls koh... Sbb aku dah lupak cara nk mengorat, nk menakel, nk menggoda org laki... Seyes aieeeee... Sbb lepas aku bgerek ngn last boipren ku towk tek, aku tinggalkan suma habit lamak... And apa blh buat, jodoh aku ngn gerek aku ya tek xpjg... Ada sst yg mungkin xdpt aku tanggung lagik... And cara tbaik adalah perpisahan... Sebak dada ku aieeee... Wpun xlah lamak, 2thn jak, tp berasa juak ehhh... Mcm2 jk kenangan ngn nya... And perpisahan pun cara bgs... And aku pun masih kwn gk ngn nya... Yuppp masih kwn sbb nya pun jenis lelaki yg bgs... So xslh nak...?

Ntahlah... Kepada DIA... DIA yg makey bj melayu kaler kelabu kebiruan... Ehekzzz... DIA yg berjanggut musang... Cute da jak... DIA yg berkulit putihlah juak mcm aku... owh DIA...? Adakah ktk milik sapa2? Owhhh DIA... Mlm towk aku tido dlm senyuman... Dlm kerinduan... Owhhh kan besttt mun DIA pun rasa yg sama... Owhhh DIA...



Maliq n D Essenstials - Dia (OST Claudia/Jasmine)

Temukan apa arti dibalik cerita
Hati ini terasa berbunga-bunga
Membuat seakan aku melayang
Terbuai asmara

Adakah satu arti dibalik tatapan
Tersipu malu akan sebuah senyuman
Membuat suasana menjadi nyata
Begitu indahnya

Reff:
Dia seperti apa yang selalu ku nantikan aku inginkan
Dia melihatku apa adanya seakan kusempurna

Tanpa buah kata kau curi hatiku
Dia tunjukkan dengan tulus cintanya
Terasa berbeda saat bersamanya
Aku jatuh cinta

Back to Reff:2x

Dia bukakan pintu hatiku yang lama tak bisa kupercayakan cinta
Hingga dia disini memberi cintaku harapan

Back to Reff:

dia seperti apa yang ku nantikan aku inginkan
dia melhatku apa adanya seakan kusempurna

Give me your love 2x
Now so come on and love me2x
Give me your love 2x
Now so come on and love me 2x

Nothing in this world could come baby love to me
I would tell the world when you give your love to me

Give me your love 2x
Now so come on and love me2x
Give me your love 2x
Now so come on and love me 2x

8 Tinta Menari Bersama...:

amir said...

Aihhh... Jodoh dah dekat lah ya... Mun kali keduak biasanya dah 20% nak jadi... Ganbatane!!

Titil said...

This time I wonder what it feels like
To find the one in this life
The one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I´ll be waiting for the real thing.
I'll know it by the feeling.
The moment when we´re meeting
will play out like a scene straight off the silver screen
So I`ll be holdin’ my own breath
Right up to the end
Until that moment when
I find the one that I'll spend forever with
- Gotta Be Somebody, Nickelback

;)

eMBuN_mALaM said...

Yerrr... Abg Amir... Insya Allah... Aminnn... Mun kali ke3 jumpa gk kmk usher terus... Yerrrrr... mun jak milo jd cadbury ko...

Til, tauk kmk lagu towk... Yerrr... Alu layan kmk... Thankz Til...

Razak said...

Angol ner ktk owh...sek hal mek doa moga ktk dpt seorang yg boleh memimpin kehidupan ktk ke arah yg diredhai Allah...ameen

bunga said...

yahh... ada di aim nya tek padu..hehe..tak slalu semayang suro ne?

dukunlintah plk said...

suro nei tek?.. klk mek urg sembahyang sblh nya alu nulong nyampei salam.. hehe..

eMBuN_mALaM said...

Abg Razak, kmk tlg amin juak lehhh...

Bunga, xda kmk nge aim koh... tp pernah xktk rasa masa tgh khusyuk2 smbhyg, tiba2 hati ktk terasa nk noleh ke suatu arah yg ktk xsangka akan tertangga sst...? yalah yg kmk alami 3hari berturut2...

Owh pak dukun... kmk smbhyg di suro dekat dgn rumah kmk sia... dekat dgn umah cdak amir juak... hint dah ya... :D ktk leh tlg nilit x? samada nya dah berpunya kah sik? ehekzzz...

bunga said...

haihh..sine umah kitak owh? mok di on poret ngan bang amer tokk.. mok ngendeng juak kamek tokk..haihh~~ (sik pande cukup kamek tokk..huhu..tobat tobat!)

There was an error in this gadget

HeartBeat

~Good Writer With Good Stories...~

~Komentar Anda...~

Get This Recent Comment Widget!

Followers